Haga DuoHaga Duo


Haga Duo - Sareidah Hildebrand, flöjt och Joakim Lundström, gitarr, har en förkärlek för det lilla formatet och bjuder in sin publik till ett nära och personligt möte i kammarmusikens tecken. Nyfikenhet och kärlek till musiken skapar en stark upplevelse oavsett om de framför 1800-talsmusik, tango eller nyskrivna verk.


Haga Duo bildades 2010 och har på kort tid fått stort genomslag. De konserterar flitigt och har turnerat i Australien, England, Estland, Frankrike, Lettland, Norge, Portugal och Sverige. 2019 bär det av till Norge, Kina och Österrike på turné.


Haga Duos intresse för ny musik har resulterat i flera uruppföranden. 2013 uruppfördes verk av: Mattias Lysell, Benjamin Staern, Emmy Lindström, Fredrik Holm och Jim Chapman. 2015 verk av Mauro Godoy-Villalobos, Mirjam Tally, Andrea Tarrodi, Daniel Nelson, Anders Emilsson och Zita Bruzaite. 2017 uruppförde Haga Duo verk av Anders Nilsson, Anna-Lena Laurin, Jan Levander och Erik Hanspers.


Musik för barn och ungdomar är ett återkommande inslag i duons verksamhet, från förskolebarn till masterclasses och seminarier på högskolor. Projektet ”Kammarmusik i förskolan” har hittills nått ca. 5500 barn, främst i Stockholms-området.


Haga Duo består av flöjtisten Sareidah Hildebrand och gitarristen Joakim Lundström och de har spelat in tre CD-skivor; “Footprints” (2013) med tango, raga och folklore i flöjt- och gitarrtappning och ”The Secret Room” (2016) som är tänkt som en introduktion till musiklyssnande för barn. ”Colours Of Sweden” (2018) är duons tredje skiva som fokuserar på nyskriven svensk musik och som fått fantastiska recensioner i radio och tidningar.”flöjtisten sparkar av sig skorna, gitarristen hänger av sig kavajen – och så börjar de båda musikerna och äkta makarna spela så att väggarna bågnar.” Corren

Om senaste skivan:


”Full fart framåt med funk och glädjevrål”

Martin Nyström DN


"Ett musikaliskt stordåd i kammarformat"

Hanna Höglund Sydsvenskan


”Skickliga musiker, samspelta, med bett i spelet” - CD-revyn


”Allt är rätt!"

Musikrevyn Sveriges Radio P2”Colours of Sweden - en viktig skiva som är både lättlyssnad och omöjlig att inte älska!”

Opus magasin